2015. június 28., vasárnap

Életszabályok – Tanácsok

Amióta feltalálták az írást annyi életszabályt írtak le, hogy egy élet is kevés lenne ezek megismeréséhez. Mind megismerni így valóban lehetetlen, de nem is lenne sok értelme. Ha ismerünk két pontot, meghúzhatunk egy – és csak egy – vonalat, amely illeszkedik hozzájuk. Az életszabályok esetében a helyzet nem ennyire egyszerű, és nem ennyire egyértelmű. De nem is sokkal bonyolultabb. Fontos egynéhány jó példa ismerete, de a döntő saját magunk ismerete.
Legalábbis ha követjük az Emberhit és az Életútmutató alapelveit. Ezek azt üzenik: te legyél sorsod alakítója. Te alkosd meg életszabályaidat. Példákból tanulj, tanácsokat hallgass meg! De ne várj, és ne  is fogadj el kész recepteket, mások által szentesített dogmákat!
Ilyen tudatosan tanácsoknak rendeltetett tanácsokból sokat nem ismerünk. Pontosabban szólva: egyet ismerünk. A Változó Világ által szerkesztett és gondozat Életútmutató tanácsait ismerjük, és most megosztjuk mindenkivel, aki kíváncsi ezekre.

* * *
Tanácsok saját életszabályaid megalkotásához
Rendszeresen gondold át: hogyan élsz, hogyan szeretnél élni?
Keresd meg azokat az egyszerű szabályokat, amelyek segíteni fognak, hogy jobban élj!
Keress példákat, és ha szíved és eszed ezt súgja, bátran használd, de óvakodj a meggondolatlan utánzástól!
Írd le, tanuld meg, és kövesd saját életszabályaidat!
Ne dicsekedj életszabályaiddal, legjobb, ha azokat fontos belső titoknak tartod, ugyanakkor, ha különösen jónak és hasznosnak tartasz egy szabályt, oszd meg mindazokkal, akik hasznosíthatnák!
Tartsd életszabályaidat egy nagyobb mű, saját Életútmutatód legfontosabb részének!
Folyamatosan gyarapítsd, és erősítsd tudásodat, vizsgáld és erősítsd hitedet, életszabályaid is ezt szolgálják!
Életszabályaidat időről-időre igazítsd korodhoz, a legfontosabb tapasztalataidhoz és változó céljaidhoz.
Életszabályod lehetőleg ne legyen tíznél több, de minden szabálynak szentelj egy külön fejezetet az Életútmutatódban, amelyben összeírod a hozzákapcsolódó magyarázataidat, gondolataidat, tapasztalataidat!
Vigyázz az élő harmóniára életszabályaiddal, készítésük és betartásuk ne maradjon múló hóborttá, de ne is váljék kényszerré, hanem örömforrássá!


* * *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése