2021. március 18., csütörtök

Pandémia – Fontos figyelmeztetés

 

A Covid-19 pandémia nem egy megszokott, közönséges válság. De az is. A kormányok szerte a világon egyre elkeseredettebben harcolnak ellene, többnyire mindennemű stratégia nélkül. Közben keményen versenyeznek is egymással, a verseny jellege pedig egyre abszurdabb: ki tud több támogatást szétosztani személyek és szervezetek között.

Támogatást osztani alapesetben jó, bár jellemző az, hogy sokan elégedetlenek: én miért nem kaptam (vagy miért kevesebbet a másiknál. A korményok pedig, szinte függetlenül attól, hogy milyen közel vagy távol vannak a következő választások, elképesztően növelik a pénzosztást.

Normális körülmények között minden válság kisebb-nagyobb terheket ró a társadalomra, az állam, bölcsessége függvényében igyekszik ezeket a terheket valamennyire igazságosan szétosztani. Ilyenkor jönnek a szokásos és a nem szokásos megoldások: adóemelések, árrendezések, „békekötvények” stb. Most ezeknek se hírük, se hamvuk.

Ez nem normális, nem jó. Minél kisőbben ismerik fel ezt a kormányok, annál drámaibb lesz – a bizonyára gyors és váratlan – csattanásnak.

Változó Világ Mozgalom


 


Támogasd a mozgalmat cselekvően!

Csatlakozz hozzá!

Számít pénzadományod is!

* * *

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése