2019. június 22., szombat

A második


A második

„Éltem, meghaltam, és íme, újra élek!” – tudatosult lassan Jesuában. Könnyű volt a lelke, bár egy kicsit bántotta is ez a megkönnyebbülés.
„Hát kételkedtél-e a halhatatlanságodban?” – kérdezte keserűen magától…
„Igen, be kell vallanom, néha elfogott a kétely, a kishitűség… Legnehezebb pedig az átkozott kereszten volt… Ó, de szégyellem szavaimat… Remélem abban a viharban senki nem hallotta…”
Jó ideig furcsa és szokatlan volt az új lét. „Ezt élő halandó soha nem lesz képes elképzelni, amíg meg nem ismeri személyesen… Ha megismeri…”
Jesua érezte, hogy még semmit nem ért a számára feltárult világból, de azt is érezte, hogy ez nem nyugtalanítja. Nem annyira nyugalom volt ez az új érzés, és nem a kíváncsiság hiánya, hanem valamilyen bizsergető, szinte parancsoló türelem…
„Mindenre fény derül majd…” visszhangzott az elméjében… Mindenfelé hasonló suhanó vagy mozdulatlan emberi lényeket látott… Senki nem beszélt, legtöbbször nem is figyeltek rá… És mégis, úgy érezte, ha akarja, képes meghallani gondolataikat, képes lenne beszélgetni velük… „Majd” – mindig ez győzött benne…



Sose búcsúzz




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése