2015. április 29., szerda

És van út hozzá!

A civilizáció egy nagyszerű olvasmány, amelyről joggal állítható, hogy a 21. század új és forradalmi világlátásának sarokköve.
A civilizáció egy kis kötet (hiszen a Változó Világ sorozat része, és ott szabály a 128 oldal), de megírása nagy munkát igényelt. Még nagyobb munka lesz azt most eljuttatni az olvasóközönséghez.
A civilizáció 2014 decemberében jelent meg könyv, 2015 áprilisában e-könyv alakban. Az előbbi ára 1800, az utóbbié 900 Ft. Ára bizonyára nem lehet akadály, ha valaki kíváncsi a műre, és el akarja olvasni. A gond inkább az, hogy a papír változatot jelenleg csak a kiadó weboldalán rendelhető meg, az e-könyvolvasás pedig még meglehetősen szűk körben terjedt el.
Mégis, bízni lehet, hogy különösen azok, akik otthonosan mozognak az elektronikus térben, kaphatók lesznek A civilizáció e-könyv változatának elolvasására, még akkor is, ha egyébként még nem barátkoztak az e-olvasással, vagy például nem is rendelkeznek külön e-olvasóval. Számukra a személyi számítógépen is kényelmesen használható, ingyenesen telepíthető programokat tudok javasolni: a CoolReader vagy a Lucidor ilyen.
Ha valaki hajlik erre a lehetőségre, magát a kötetet a kiadónál vagy akár a Kossuth kiadó Multimédiaplaza oldalán vásárolhatja meg.
De mit is kell tudni erről a többször emlegetett új világlátásról?
Erről minden kíváncsi olvasó könnyen nyerhet előzetes képet, aki elolvassa a kötet tartalomjegyzékét, ajánló ismertetőjét vagy a Csetlő-naplóban A civilizációval kapcsolatban megjelent bejegyzéseket.
Éppen ma olvastam egy hírt Hawking virtuális beszédéről, amelyet a sydney-i Operaház – természetesen – telt háza előtt tartott (személyesen nem volt ott, hologramként jelent meg, amit a cambridge-i irodájából sugároztak). Szerinte az emberiségnek a következő ezer évben ki kell költöznie az űrbe, különben ki fog halni, hiszen a törékeny bolygónk nem fogja túlélni a következő évezredet.
Nos, A civilizáció éppen azt mutatja be érzékletesen, hogy sok forgatókönyv lehetséges. De van egy nagyszerű jövőkép, és út hozzá!
Ne késlekedj! Olvasd el!





* * *

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése